Sådan lærer man baggerslag
Rita Buikema gennemførte en imponerende træningssession på Idrætshøjskolen i Ikast d. 13. november 2001, hvor hun samme med to assistenter trænede ikke færre end 39 minispillere. De 25-30 trænere, der overværede begivenheden fik mange gode idéer med hjem til deres hjemlige træning. Ikke mindst de afsluttende spil med rotationsvolley har givet stof til eftertanke.

Spørgsmålet er, om rotationsvolley er noget VVBK skal arrangere turneringer i. Skal det i så fald være en del af ministævnerne eller skal vi blot lave nogle forsøg i denne sæson, hvor vi inviterer til et stævne eller to med konkurrencer i rotationsvolley? Giv gerne en mening til kende!

Der er 6 niveauer, hvor der dog kun roteres efter hver overspilning i niv. 1-3.

Reglerne fremgår af en rapport om Ritas besøg i Danmark, hvor 16 timers videooptagelse og diverse papirer fra Rita er sammenskrevet til en 45 sider lang rapport, som man kan købe fra DVBF. Den koster 120 kr incl. forsendelse og man kan bestille den hos konsulent, Jan Pilsmark.

Reglerne for rotationsvolleyens 6 niveuaer findes nu også på DVBFs hjemmeside sammen med andre nyttige værktøjer for trænere.

Billederne herunder viser en række situationer fra træningen d. 13/11 2001 i Ikast: