VVBK-50 års jubilæum

 

Sådan startede det……

 

Jeg er en af de få, der har været med helt fra VVBK`s start i 1967.

 

Som jeg husker det startede KFUM-drengene i Hurup allerede i 1964 sammen med Bedsted IF med at køre til volleyballstævner i Aalborg, hvor vi deltog i Nordjysk Volleyball Kreds`s turnering.

I Lemvigområdet var der samtidigt en turnering i gang med ca. 12 hold i KFUM regi, med lærer Frede Agger , Bøvling som turneringsleder.

 

I 1965/66 deltog både Bedsted og Hurup i KFUM turneringen i Lemvigområdet, hvor de øvrige hold i mesterrækken, som det hed den gang,  bl. a. talte ”Hellas” fra Nr. Nissum, Bøvling KFUM, Struer KFUM. Jeg husker at Hurup blev vinder foran Struer KFUM.

 

Efter turneringsafslutning i 1966 stiftedes sidst på foråret Vestjysk Volleyball Kreds på initiativ af  lærerne Frede Agger, Bøvling, Poul Otto Nissen, Bedsted og Bjørglund Jensen, Borremose Ungdomsskole, som blev kredsens første formand. Han afløstes efter kort tid af lærer Herluf Sloth, Bøvling.

 

I første turneringsår 1966/67  var der hold i Herre- og damerækker, junior og drenge.

I herremesterrækken deltog : Struer KFUM, Bøvling KFUM, Hellas, Herning Seminarium, Holstebro Gymnasium og Hurup KFUM, som blev kredsens første vinder for herrer. Holdet deltog senere i Esbjerg i kvalifikationsstævne til 1. Division og tabte alle sine kampe.

 

De øvrige turneringsvindere var:

Drenge: Bøvling KFUM

Dame junior: Holstebro Gymnasium

Herre junior: Bøvling KFUM

Damemester: Bøvling KFUM ?

 

Efter at Herluf Sloth`s afgang som formand i 1969 afløstes han af lærer Arne Nielsen, Holstebro. Senere formænd har været Lars Ellehus, Hvide Sande, Aage Ringgård, Hurup, Niels Ole Ørgård, Holstebro, Ole Johannesen, Skive,  Ingolf Christensen, Herning,  Kjeld Bitch, Frederiks og nuværende formand Lone Godballe.

 

Mens der har været mange formænd i kredsen, har der til gengæld kun været to kasserere Sv. Åge Kristensen, Herning og undertegnede Erik Vestergård.

(Erik Vestergaard overtog hvervet som kasserer i Vestjysk Volleyballkreds i 1971 og er stadig kasserer selv om kredsen nu har skiftet navn til MJVB! Blandt yngre volleyballfolk vil han måske være bedst kendt som far til Mikkel, Jeppe og Steffen, der har præget både landsholdet og volleyballklubberne HIK og Skovbakken i en lang årrække)