Arbejdsskade erstatning – kom videre med dit liv efter en arbejdsskade

Når man er ude for en arbejdsskade eller på anden vis kommer til skade, vil man ofte bagefter have brug for professionel hjælp til at tage sig af skaderne. Nogle kan nøjes med at gå til lægen, mens andre vil have brug for mange timer hos en kiropraktor eller fysioterapeut. Er man rigtig uheldig, har man måske ovenikøbet behov for en eller flere operationer for at blive frisk og klar igen. Uanset hvad er det helt sikkert, at der efter en alvorlig ulykke eller skade oftest vil komme ikke ubetydelige udgifter, fordi man simpelthen har brug for hjælp fra forskellige behandlere. Samtidig skal man huske at overveje, at man i kortere eller længere perioder også kan have brug for medicin, for eksempel smertestillende, og at dette også ofte koster man penge.

 

Skal jeg selv betale for det hele?

 

Nu tænker du måske, om det virkelig kan passe, at det er dig selv, der skal betale for alt det ovenstående, når du har været uheldig og har pådraget dig en skade. Svaret er både og. På den ene side vil du sandsynligvis kunne få dækket meget af det offentlige sundhedsvæsen i Danmark. Men på den anden side vil der også være en del af din behandling, der sikkert falder under kategorien egenbetaling. Heldigvis kan du næsten altid være sikker på, at denne egenbetaling kan betales af din erstatningssum. Er du ude for en ulykke, for eksempel mens du er på arbejde, vil du nemlig have krav på arbejdsskade erstatning. Denne erstatning er et pengebeløb, der både skal kompensere for svig og smerte samt kunne dække alle fremtidige udgifter, som du måtte have i forbindelse med din skade.

 

Hvordan får jeg udbetalt min arbejdsskade erstatning?

 

Det kan være kringlet at skulle gennemskue de forvirrende juridiske regler vedrørende udbetaling af erstatning. Derfor er det altid en rigtig god idé at kontakte en advokat med speciale i erstatningssager, som kan hjælpe dig med at holde overblik over din erstatningssag. Her kan du for eksempel kontakte advokatfirmaet LRP i Horsens.

 

Når du har kontaktet advokaten, vil denne danne sig et overblik over sagen og derefter hjælpe dig med at rette henvendelse til den eller de, der skal udbetale din erstatning. Ved arbejdsskader vil dette som oftest være det forsikringsselskab, der repræsenterer din arbejdsgiver. Derudover kan det også være vigtigt at undersøge, om du samtidig er berettiget til økonomisk erstatning fra din egen private ulykkesforsikring. I nogle tilfælde kan man nemlig være berettiget til dobbelt erstatning. Også dette kan din advokat helt sikkert hjælpe dig med at finde ud af, og da det ofte er ret store beløb, som du kan gøre krav på, er det derfor meget vigtigt, at man husker at undersøge muligheden for dobbelt erstatning.