Spis protein efter din træning

For at få det bedste resultat ud af din træning er det ikke blot selve træningen, der er vigtig. Det er i høj grad også den efterfølgende kost, der spiller ind på resultatet.

Hvad protein gør ved din krop
Træner du for at øge din muskelstyrke er det altafgørende at indtage protein i forbindelse med din træning. Protein kalder man for kroppens byggesten, og bruges altså til at vedligeholde og opbygge celler, væv og andre elementer i kroppen. Kroppen får proteiner fra mad som fisk, kød, fjerkræ, mejeriprodukter og æg. Er man vegetar kan det anbefales at spise ærter, linser, bønner og nødder. Der er masser af muligheder for at rigeligt med protein via den normale kost. Mange foretrækker indisk mad, hvor kylling bliver brugt flittigt.

Indisk mad er en god ide

Det indiske køkken er blandt de mest berømte i verden. Og dette med rette for der findes ekstremt mange velsmagende indiske retter. Der benyttes i det indiske køkken rigtig mange bælgfrugter heriblandt bønner og linser. Til smagen tilsættes krydderier om chilipeber, sennepskorn, gurkemeje, ingefær, koriander og spidskommen. Selvfølgelig skal der ris til, men også Nan brød er ekstremt populært. Blandt de mest berømte retter kan fremhæves Tikka Masala, Tandoori kylling, Shamin lammekød og så indisk butter chicken.

Opskrift på indisk butter chicken

Sidder du, og har lyst til noget specielt godt mad i aften, så er det bare at finde en opskrift til lækker indisk butter chicken. I retten bruger man krydderier som gurkemeje, garam masala, chiliflager, spidskommen, kardemomme, ingefær, koriander og blander dem med grøntsager som løg og tomater. Det hele røres sammen med græsk yoghurt til marinade. Det tager lidt tid at lave, men det er oftest det hele værd. Det er en god ide, at sætte kyllingen i marinade allerede aftenen før, så den virkelig trække og gøre kødet rigtigt mørt og få det til at smage af krydderierne.

Kyllingekød er en god kilde til proteiner

Kyllingekød er betegnelsen for det kød, man får ud af de unge høns. Får du fat i kyllingekød af god kvalitet, så vil det indeholde mange proteiner, men også mineraler og vitaminer. De bedste ting på en kylling er låret, brystet og vingerne. Du kan med fordel undgå skinnet, der er meget fedtholdigt. Kyllingekød er en god kilde til proteiner, og dermed en god ting at indtage efter din træning. Evt. kan det nomineres med det du kan få ud af en god opskrift på kartoffelsalat.